ГоловнаПолітика

Продан надіслав у САП медичну довідку про те, що не зможе прийти на допит

Екс-главу ДФС викликають у САП 20 листопада.

Продан надіслав у САП медичну довідку про те, що не зможе прийти на допит
Мирослав Продан
Фото: Укринформ

Підозрюваний у незаконному збагаченні колишній в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан заявив, що не зможе з'явитися на допит до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, на підтвердження чого він направив у САП медичну довідку та заяву.

Про це він повідомив у своєму Фейсбуці.

"Сьогодні адвокати зареєстрували у САП заяву з обґрунтуванням причин, чому я не маю фізичної можливості завтра прибути на виклик. Як і обіцяв, САП надана офіційна довідка з медичного закладу у Німеччині. Сподіваюся, офіційне підтвердження того, що я дійсно потребую лікування і перебуваю у медичному закладі, покладе край усім брудним спекуляціям і чуткам про мій виїзд за кордон", - написав Продан.

Він також опублікував копію заяви.

"Прошу з розумінням поставитися до того, що не публікую довідку у Фейсбуці. Як і будь-яка людина, маю право на приватне життя", - додав політик.

Керівник САП Назар Холодницький підтвердив, що допит Продана призначено на 20 листопада, інформує РБК-Україна.

"Уже в якості підозрюваного. Ми очікуємо, що пан Продан завтра з'явиться. Або принаймні надасть підтвердження, в якому медичному закладі він перебуває", - сказав він.

Холодницький також закликав Продана "припинити Facebook-листування в дусі "сам дурень" і перейти в площину закону".

Нагадаємо, Продан виконував обов'язки глави ДФС з 3 березня 2017 року по 5 вересня 2018 року. Він почав керувати відомством після того, як щодо екс-керівника Романа Насірова почали розслідування, що завершилося відставкою.

Продана звільнили після того, як у прокуратурі заявили про "грубі порушення" з його боку. За словами генпрокурора Юрія Луценка, розслідування щодо Продана розпочали в лютому 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram