ГоловнаПолітика

Депутати Коцюбинського, які не визнають голову селищної ради, обрали нового в.о. мера

У передмісті Києва сталася нова спроба перевороту.

Депутати Коцюбинського, які не визнають голову селищної ради, обрали нового в.о. мера
Фото: facebook.com / Сергій Даніш

Депутати Коцюбинського, які не визнають повноваження чинного голови селищної ради Ольги Матюшиної, обрали нового секретаря ради. Ним став депутат Сергій Даниш.

Про це повідомила журналістка, мешканка Коцюбинського Ірина Федорів у блозі на сайті "Громада Приірпіння".

"На ранковій псевдосесії 24 жовтня вони зняли з уявної посади секретаря ради Єременка, який на цій посаді не пробув ані дня, і вже депутат Сергій Даниш самопроголосився головою. Я зараз не відкидаю, що Даниш за сприяння екс-мера Ірпеня знайде реєстратора і буде чергове захоплення влади в селищі Коцюбинське", - написала вона.

У рішенні про скликання сесії Коцюбинської селищної ради йдеться, що повноваження Матюшиної достроково припинені з 7 березня 2018 року, а секретар Микола Єременко не був допущений до виконання посадових обов'язків.

Таким чином, вважають депутати, обидві посади є вакантними. У ситуації, що склалася, Даниш може претендувати на виконання обов'язків голови селищної ради Коцюбинського.

Нагадаємо, що Матюшину намагалися змістити з посади вже декілька разів.

8 квітня 2016 року депутатська більшість Коцюбинської селищної ради, яка складалася з членів партії "Нові обличчя", зірвала пленарне засідання ради. Селищний голова Ольга Матюшина вирішила перенести його на 22 квітня. Однак після цього більшість проголосувала за недовіру Матюшиній. Самопроголошена голова Коцюбинського Юлія Главацька підробила печатку ради, а в адміністративній будівлі пройшли погроми і крадіжки документів. Після цього у Верховній Раді було прийнято рішення про перевибори в Коцюбинському. Представництво партії "Нові обличчя" за їх результатами зменшилося, однак залишилося значним.

3 березня 2018 року в Коцюбинському пройшли громадські слухання, на яких було підтримано приєднання селища до Києва. 7 березня відбулася позачергова сесія Коцюбинської селищної ради, де шляхом таємного голосування голові селищної ради Матюшиній висловили недовіру. Того ж дня реєстратор зареєстрував нового виконувача обов'язків голови селищної ради - Миколу Єременка. Однак через місяць Міністерство юстиції поновило Ольгу Матюшину на посаді голови Коцюбинської селищної ради.

Селище Коцюбинське загальною площею 87 га оточене київською територією з усіх боків і незабаром може бути поглинене Києвом. Питання його приєднання до столиці обговорюється вже багато років. Але в травні 2015 року депутати селищної ради прийняли рішення про приєднання його до передмістя Києва, міста Ірпінь. У травні 2016 року це рішення було скасовано в суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram