ГоловнаПолітика

Клімкін назвав потенційно небезпечним перебування українців у Білорусі

Росія намагається дестабілізувати регіон Центральної та Східної Європи.

Клімкін назвав потенційно небезпечним перебування українців у Білорусі
Павел Климкин
Фото: Sharij.net

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що перебування громадян України на території Білорусі є потенційно небезпечним.

Про це голова МЗС сказав в інтерв'ю польському виданню Rzeczpospolita, переклад якого опубліковано Міністерством закордонних справ в Facebook.

"Перебування громадян України на території Білорусі є потенційно небезпечним, і про це ми будемо говорити з Мінськом. Ми розуміємо, що на території Білорусі діють російські владні структури. Росія присутня там у сфері безпеки. Але в двосторонніх відносинах, політичних і економічних, у нас немає великих проблем", - заявив Клімкін.

Клімкін додав, що додатково Москва намагається "довести до розколу ЄС". За його словами, Росія намагається дестабілізувати регіон Центральної та Східної Європи.

"Вважаю, що це наш спільний українсько-польський виклик, і тому ми повинні співпрацювати в нашому регіоні", - додав голова МЗС.

Нагадаємо, після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним в червні президент Білорусі Олександр Лукашенко заговорив про загрозу війни. При цьому він заявив, що в разі провалу в економіці Білорусі "треба буде йти до складу якоїсь держави". Звідки виходить загроза, хто може розв'язати війну і до складу якої держави може увійти Білорусь, Лукашенко не уточнив.

Раніше, в квітні, Лукашенко заявив про повернення "холодної і крижаної війни". Днями президент Білорусі пообіцяв видати кожному громадянину зброю у випадку війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram