ГоловнаПолітика

САП підтвердила затримання Березкіна-молодшого

Прокурори просять суд заарештувати всіх підозрюваних з альтернативою застави від 5 до 150 млн гривень.

САП підтвердила затримання Березкіна-молодшого
Максим Березкин
Фото: glavcom.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура підтвердила затримання Максима Березкіна, сина нардепа Станіслава Березкіна, у справі про розкрадання коштів Ощадбанку.

Про це повідомила прес-служба САП у Фейсбуці.

"Наразі затримано і повідомлено про підозру 10 осіб. Серед них два чинних і один колишній працівник банку, у тому числі заступник голови правління Банку, які готували документацію щодо видачі кредиту і приховували від інших задіяних служб наявні невідповідності і порушення у документах позичальника. Їх дії прокурорами кваліфіковано за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.27, ч.5 ст.191, ч.2 ст.28, ч.2 ст.364, ч.2 ст.28, ч.1 ст.366 КК України", - йдеться в повідомленні.

Також про підозру за ч.5 ст.27, ч.5 ст.191, ч.2 ст.28 ч.1 ст.366 КК повідомлено оцінювача, яка надала оцінку майновим правам за фіктивним договором постачання, що були прийняті банком як забезпечення кредиту.

"Крім того, повідомлення про підозру вручені колишнім керівникам - головному бухгалтеру і працівникам підприємств групи «Креатив» (5 осіб), які для досягнення спільного умислу із заволодіння коштами банку здійснили підробку низки документів, договорів і безпосередньо здійснювали легалізацію коштів, шляхом їх перерахування у безготівкову форму. Затримано та повідомлено про підозру й сина чинного народного депутата, який разом з іншими бенефіціарними власниками групи «Креатив» (на той час) набув корпоративні права ПАТ «Чорноморгідрозалізобетон», придбані за рахунок коштів банку", - відзначили в САП.

Їм інкримінують пособництво у вчиненні вказаного злочину.

Прокурори САП внесли до суду клопотання щодо всіх підозрюваних про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави від 5 до 150 млн гривень, залежно від ролі кожного з учасників.

Нагадаємо, у 2016 році Ощадбанк відсудив 25 млн гривень у Максима Березкіна - одного з колишніх топ-менеджерів і власників компанії "Креатив".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram