ГоловнаПолітика

Німецька поліція порушила справу проти Грема Філліпса за вандалізм на могилі Бандери

Справу взяло під контроль генеральне консульство України.

Німецька поліція порушила справу проти Грема Філліпса за вандалізм на могилі Бандери
Грэм Филлипс
Фото: asn.in.ua

Німецька поліція відкрила кримінальне провадження за фактом вандалізму, вчиненого британським блогером Гремом Філліпсом на могилі Степана Бандери в Мюнхені.

Про це повідомило генеральне консульство України в Мюнхені.

"15 жовтня генконсульство невідкладно зв'язалося з Управлінням поліції Мюнхена з інформацією про зазначений інцидент і проханням про відповідне реагування, в результаті чого було порушено справу і здійснено необхідні оперативно-слідчі і процесуальні дії", - йдеться в фейсбуці консульства.

Після завершення слідства матеріали буде передано в прокуратуру для належної оцінки інциденту.

Нагадаємо, Грем Філліпс, відомий своїми брехливими репортажами з окупованого Донбасу, 15 жовтня поглумився над могилою Степана Бандери в Мюнхені на цвинтарі Вальдфрідхоф.

Бандера був убитий у Німеччині 59 років тому - 15 жовтня 1959 року агентом КДБ Богданом Сташинським. У річницю смерті на його могилу принесли свічки та квіти, а також повісили прапори України і УПА.

Філліпс спочатку влаштував істерику біля могили, кидався на людей з криками про фашистів, обзивав чоловіків, але вони мовчки пішли, не вступаючи з ним у діалог. Потім він почав копати ногами свічки і українські прапори і топтатися по могилі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram