ГоловнаПолітика

Порошенко в ООН: Агресія РФ є повсякденною реальністю для українців

"Ми протистоїмо державі, яке хоче розділити світ заново, - і таким чином ми захищаємо Вільний світ".

Порошенко в ООН: Агресія РФ є повсякденною реальністю для українців
Фото: пресс-служба президента

Агресія Російської Федерації є повсякденною реальністю для українців вже протягом чотирьох років, що привело до тисяч смертей, руйнувань, переміщень і людських страждань.

"Ми захищаємо українську землю і наш вільний вибір, ми протистоїмо неоімперіалістичній державі, яка відроджується, яке хоче розділити світ заново, - і таким чином ми захищаємо Вільний світ", - заявив Президент України Петро Порошенко, виступаючи в сесійній залі Генасамблеї ООН, повідомляє Укрінформ.

"Москва робить українських дітей сиротами, катує наших патріотів в своїх тюрмах. Понад 1,5 мільйона осіб стали внутрішньо переміщеними особами", - наголосив український лідер.

"Україна прийняла суверенне рішення про власний шлях до вільного світу, заснованого на демократичних цінностях і правилах. Росія карає Україну за це, вбиває, руйнує будинки. Вона бреше в промисловому масштабі", - заявив Порошенко.

Як наголосив президент, Москва вдає, що Україна, як і Грузія, самі напали на себе. "Чи знаємо ми, який наступний сусід Росії" нападе на себе"? Чи буде світ і далі перебувати в стані "зручного заціпеніння", сподіваючись, що "наступним буду не я?" - наголосив голова Української держави.

Порошенко наголосив, що ООН не повинна мовчати, коли цінності і принципи, закріплені її Статутом і принципами міжнародного права, порушуються країною, що має право вето.

Як повідомлялося, на Генасамблеї ООН Президент Петро Порошенко закликав до посилення санкцій проти Росії за спроби окупувати Азовське море.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram