ГоловнаПолітика

У Раді пропонують заборонити називати дітей Януковичами і Золушками

"Ім'я дитини може стати приводом для образ і знущань".

У Раді пропонують заборонити називати дітей Януковичами і Золушками
Фото: inlviv.in.ua

Депутат Верховної Ради Володимир Мисик пропонує парламенту заборонити батькам давати своїм дітям імена, що "ображають суспільну мораль".

Про це йдеться в законопроекті №9092, зареєстрованому в Раді 18 вересня.

Так, згідно з документом, пропонують заборонити дитині давати ім'я і змінювати його на те, що складається з назв неживих предметів, придуманих персонажів, географічних назв, титулів, хвороб, абревіатур; одночасно літер, символів і цифр; нецензурну лексику або ображає суспільну мораль.

Зазначають, що дитині можуть дати не більш ніж два імені, якщо це не обумовлено звичаями нацменшини, до якої належать батьки. Також ім'я дитини має відповідати статі.

Передбачається, що батьки зможуть оскаржити в суді відмову у присвоєнні дитині імені органами реєстрації актів цивільного стану.

У пояснювальній записці сказано, що ім'я дитини може стати приводом для образ і знущань, а бажання батьків присвоїти "екзотичне" ім'я не повинно порушувати законні права дитини.

Мисик наголосив, що відповідні закони чинні в Румунії, Малайзії, Новій Зеландії та Німеччині.

Зазначають, що раніше в Україні зареєстрували такі імена, як Черешня, Золушка, Атлантида, Таймер, Сервер і Космос, Кукла, Мерседес, Алейна, Книгиня, Ізраїль, Мілорд, Сероп, Султан, Панна, Кітті, Янукович.

Нагадаємо, найпопулярнішими іменами цього року стали Софія, Анастасія, Анна, Артем, Олександр і Максим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram