ГоловнаПолітика

На 39 місць в Антикорупційному суді претендують 342 людини

Більшість юристів подали свої документи в останні дні.

На 39 місць в Антикорупційному суді претендують 342 людини
Фото: Facenews.ua

На 39 місць у Вищому антикорупційному суді претендують 342 людини. Конкурс - майже 9 осіб на місце.

Про це повідомила прес-служба Вищої кваліфікаційної комісії суддів, яка проводить конкурсний відбір.

"Як ми і очікували, більшість юристів подали свої документи в останні дні. Зараз комісія почне черговий етап - процедуру оцінки документів з метою допуску цих кандидатів на конкурс", - заявив заступник голови ВККСУ Станіслав Щотка.

На другий конкурс у Верховний Суд, де відкрито 78 вакансій суддів, зареєструвалися 659 осіб. В середньому на одну посаду претендують 8 осіб.

"Кандидати, які йдуть на конкурси - це досвідчені адвокати, науковці та судді з досвідом роботи в різних інстанціях. Усі вони дуже уважно стежать за процедурами, які проводить Комісія, і відповідно «голосують» за їх якість ногами. Кількість заяв на одне місце, яке на 20% перевищує показник першого конкурсу до Верховного Суду, а в один з касаційних судів узагалі становить 13 осіб на місце, свідчить, що комісії і її процедурам довіряють. Ми бачимо, що юридична спільнота підтримує публічні конкурси і використовує шанс, який їм надав законодавець, щоб міняти судову владу", - заявив Щотка.

Нагадаємо, 31 липня Вища рада правосуддя затвердила штатний розклад Верховного Суду і Вищого антикорупційного суду.

Повний штат Верховного Суду затверджено в складі 196 суддів (зараз - 120), з яких у Касаційному адміністративному суді - 56, у Касаційному господарському суді - 45, у Касаційному кримінальному суді - 42, в Касаційному цивільному суді - 53.

Штат Вищого антикорупційного суду складуть 39 суддів (з них 12 - в апеляційній палаті).

Перший конкурс у новий Верховний Суд тривав з листопада 2016 до липня 2017 року. До нього допущені близько 650 осіб.

За результатами конкурсного відбору Вища кваліфікаційна комісія суддів направила у Вищу раду правосуддя рекомендації про призначення 120 кандидатів суддями відповідних касаційних судів у складі Верховного Суду (адміністративного, господарського, кримінального та цивільного), по 30 суддів у кожному з перерахованих судів.

10 листопада 2017 року Порошенко призначив 113 суддів, 14 грудня - ще двох, 30 серпня - ще трьох.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram