ГоловнаПолітика

Порошенко призначив трьох суддів Верховного Суду

Валентина Симоненко, Вікторія Мацедонська і Сергій Слинько призначені на посаду суддів у Касаційний суд.

Порошенко призначив трьох суддів Верховного Суду
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко призначив суддями Верховного Суду Валентину Симоненко, Вікторію Мацедонську і Сергія Слинька.

Про це йдеться в указах Президента №№259, 260 і 261 від 30 серпня.

Симоненко була призначена на посаду судді Верховного Суду у цивільний Касаційний суд. Раніше Симоненко обіймала посаду голови Ради суддів. Вона набрала 736,5 балів і посіла 19-те місце з 30 прохідних у цивільний Касаційний суд Верховного Суду.

Раніше Громадська рада доброчесності наклала вето на обрання Симоненко, зазначивши, що вона часто відвідує анексований Росією Крим, а її сестра працює в законодавчих зборах Севастополя.

Крім того, громадські діячі стверджують, що чоловік Симоненко підтримував і розвивав ділові відносини в Криму після анексії півострова.

Мацедонська була призначена суддею Верховного Суду в Касаційний адміністративний суд. Раніше Мацедонська обіймала посаду судді Київського апеляційного адміністративного суду. У грудні 2013 року вона єдина з колегії суддів виступила проти заборони акцій Євромайдану в центрі Києва.

Слинько був призначений суддею Верховного Суду в Касаційний кримінальний суд. У 2013 році Слинько у складі колегії Вищого спецсуду відхилив касацію Юрія Луценка і залишив чинним вирок до 4 років в'язниці екс-міністру внутрішніх справ, винесений Печерським районним судом Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram