ГоловнаПолітика

Денісова попросила Москалькову поінформувати про стан здоров'я українських політв'язнів

"109 днів голодує Олег Сенцов. 165 - Володимир Балух. Стан їхнього здоров'я вже надкритичний".

Денісова попросила Москалькову поінформувати про стан здоров'я українських політв'язнів
Фото: facebook/Людмила Денісова

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової з проханням поінформувати її про стан здоров'я українських політв'язнів з наданням підтверджувальних медичних документів.

"109 днів голодує Олег Сенцов. 165 - Володимир Балух. Стан їхнього здоров'я вже надкритичний", - написала Денісова на своїй сторінці у фейсбук.

Омбудсмен додала, що занепокоєння викликає стан здоров'я Бекіра Дегерменджи, Асана Чапуха та Арсена Джеппарова, яких утримують в Сімферопольському СІЗО в окупованому Криму.

"Бекір Дегерменджи хворіє на астму та ішемічну хворобу серця, Асан Чапух переніс мікроінсульт, здоров'я Арсена Джеппарова погіршується через сильний головний біль, оніміння кінцівок і високий артеріальний тиск. Я звернулася до уповноваженого РФ з прав людини Тетяни Москалькової з проханням поінформувати мене про актуальний стан їхнього здоров'я з наданням підтверджувальних медичних документів і сприяти терміновому забезпеченню кваліфікованою медичною допомогою", - повідомила Денісова.

Напередодні український омбудсмен заявила, що президент Російської Федерації Володимир Путін не відреагував на заяви 22 росіян про обмін на українців.

Омбудсмен зазначила, що Міністерство юстиції України готує списки всіх громадян РФ, які утримуються на території України за статтями про тероризм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram