ГоловнаПолітика

Правління НСТУ прийняло план антикризових заходів

Дефіцит критично необхідних коштів до кінця року становить 220 млн грн.

Правління НСТУ прийняло план антикризових заходів

Правління Національної суспільної телерадіокомпанії на засіданні 24 вересня прийняв план антикризових заходів, який в компанії почнуть втілювати з 1 жовтня.

Про це повідомляє Суспільне. Детектор медіа з посиланням на прес-службу НСТУ.

Як зазначається, правління НСТУ змушене вдатися до антикризових заходів, оскільки дефіцит критично необхідних коштів до кінця 2018 року становить 220 млн грн.

План антикризових заходів на Суспільному передбачає відпустку без збереження заробітної плати з 15 до 8 днів, обмеження прийому на роботу до 1 жовтня, припинення виплати премій керівному складу з жовтня, проведення переговорів з контрагентами щодо розстрочення та відстрочення оплати за послуги та матеріали і вжиття заходів для залучення відповідних рекламодавців.

У НСТУ вказують на недофінансування компанії з боку української влади. Громадський мовник зазначає, що державним бюджетом на 2018 рік передбачено фінансування НСТУ в розмірі 776 563 гривні, що майже вдвічі менше суми, гарантованої законом України "Про суспільне телебачення і радіомовлення".

"Правління ПАТ НСТУ змушене констатувати небажання влади профінансувати суспільне мовлення, що може розглядатися як спосіб фінансового тиску на незалежні засоби масової інформації", - заявили в компанії.

У НСТУ відзначають, що урізане вдвічі фінансування "ставить під загрозу подальше існування суспільного мовника в Україні".

У 2014 році Верховна Рада прийняла закон "Про суспільне телебачення і радіомовлення в Україні". На базі державних мовників НТКУ, НРКУ, ДТРК, ТРК Криму створено публічне акціонерне товариство "Національна громадська телерадіокомпанія України".

Згідно з документом, держава забезпечує належне фінансування НСТУ, яка становить не менш як 0,2 відсотка видатків загального фонду державного бюджету України за попередній рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram