ГоловнаПолітика

СБУ готова передавати в суд матеріали у справі Вишинського, - Кононенко

Слідство щодо голови "РИА Новости Україна" завершено.

СБУ готова передавати в суд матеріали у справі Вишинського, - Кононенко
Кирилл Вышинский в зале суда
Фото: politeka.net

Служба безпеки України завершила розслідування кримінального провадження проти підозрюваного в державній зраді директора "РИА Новости Україна" Кирила Вишинського.

Про це повідомив заступник голови СБУ Віктор Кононенко.

"На сьогодні можна говорити, що слідство стосовно нього завершено. Матеріали готуються для передачі в суд", - сказав Кононенко.

Він зазначив, що у СБУ залишається низка питань до інших фігурантів його справи. При цьому додав, що "їм обов'язково буде повідомлено про підозру", але не уточнив, коли саме і кому конкретно.

Нагадаємо, Херсонський міський суд продовжив арешт Вишинського до 4 листопада.

Вишинського затримали поряд з його будинком 15 травня за підозрою в державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу). За заявою прес-служби СБУ, у Вишинського вдома було знайдено російський паспорт і медаль "За повернення Криму".

Спецслужба повідомила, що навесні 2014 року Вишинський поїхав до Криму, де за завданням керівництва МІА "Росія сьогодні" "взяв безпосередню участь у пропагандистських акціях, спрямованих на підтримку анексії і приєднання півострова до РФ", а "після повернення до Києва Вишинський залучив підлеглих журналістів до виготовлення матеріалів на користь терористичних організацій «Л/ДНР»".

Пізніше Вишинському оголосили другу підозру - за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу (незаконне придбання і зберігання вогнепальної зброї і боєприпасів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram