ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ оприлюднила аудіоперехоплення про зміну влади в Донецьку

Трапезніков і Пушилін домовлялися, як позбутися людей Захарченка.

Служба безпеки України оприлюднила аудіоперехоплення про зміну влади в Донецьку після загибелі ватажка "ДНР" Олександра Захарченка.

Перша розмова відбулася 6 вересня близько 18:30 між радником Захарченка Олександром Козаковим і Дмитром Трапезніковим, який близько тижня виконував обов'язки ватажка "ДНР". Судячи із запису, Трапезніков уже знав, що наступного дня його можуть поміняти на Дениса Пушиліна. При цьому він говорить, що за нього "хтось "топить" дуже сильно і хоче переграти з Пу [Шиліна] все-таки на мене", що "В.Ю. [Сурков] зібрав якусь екстрену нараду".

Того ж дня близько 9-ї години Трапезніков говорив з Пушиліним про майбутнє звільнення "міністра" Олександра Тимофєєва (Ташкент) і затримання Козакова, "щоб він не каламутив воду".

Наступного дня стало відомо, що Тимофєєв і Козаков утекли в Росію.

"Зміст переговорів вказує на існування конфлікту між "керівниками фейкової республіки". Він доводить наміри Пушиліна і Трапезнікова будь-що позбутися впливових конкурентів із "команди Захарченка", зокрема Козакова і Тимофєєва, і завершити місцевий державний переворот", - пише СБУ.

Нагадаємо, Олександр Захарченко отримав смертельне поранення під час вибуху в кафе "Сепар" у центрі Донецька ввечері 31 серпня. Він очолював російську окупаційну адміністрацію в Донецькій області з 2014 року.

Після цього його обов'язки тимчасово виконував Трапезніков, а 7 вересня російську окупаційну адміністрацію в Донецьку очолив Денис Пушилін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram