ГоловнаПолітика

Порошенко зажадав від військового керівництва нестандартних відповідей на плани противника

"Збройні Сили очікують проривних і системних рішень у сфері оборони".

Порошенко зажадав від військового керівництва нестандартних відповідей на плани противника
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко вимагає від військового керівництва нестандартних і асиметричних відповідей на плани противника.

Про це він заявив, виступаючи зі щорічним посланням у Верховній Раді.

"Наші оборонні потреби перевищують наші можливості. І ми повинні знайти нестандартні виходи. Суспільство, Збройні Сили очікують проривних і системних рішень у сфері оборони. Вимагаю від військового керівництва нестандартних і асиметричних відповідей на будь-які сценарії і плани противника", - сказав Порошенко.

Також президент вимагає від Міністерства оборони і Генерального штабу Збройних Сил прискорити досягнення оборонним сектором стандартів Організації Північноатлантичного договору (НАТО), як і повної оперативної сумісності з арміями країн-членів Альянсу.

Порошенко також зазначив, що у 2019 році грошове забезпечення військовослужбовців буде збільшено на 37%.

Нагадаємо, фінансування сектору оборони і безпеки 2019 року сягне 200 млрд гривень. Пріоритетними напрямками фінансування будуть розробка і закупівля сучасного високоточного ракетного озброєння, артилерійського озброєння, бронетанкової техніки, високоточних засобів ураження, боєприпасів; посилення системи протиповітряної оборони держави і можливостей авіації Повітряних сил ЗСУ; реалізація державної політики у сфері кібербезпеки, виконання заходів з розвитку та модернізації спецзв'язку і захисту інформації; сучасне облаштування дослідно-випробувальних полігонів для проведення випробувань ракет, боєприпасів і т.ін.

Також одним із пріоритетних завдань оборонного бюджету буде підвищення грошового забезпечення військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram