ГоловнаПолітика

Суд зняв з розгляду апеляцію на закриття справи Кернеса

Захист подав клопотання про направлення провадження до іншого апеляційного суду.

Суд зняв з розгляду апеляцію на закриття справи Кернеса
Фото: Макс Левин

Апеляційний суд Полтавської області зняв з розгляду апеляцію на закриття кримінального провадження стосовно мера Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців.

Про це повідомляють на сайті суду.

"Апеляційний суд Полтавської області повідомляє, що слухання кримінального провадження стосовно Кернеса Геннадія Адольфовича, Блінника Віталія Дмитровича і Сміцького Євгена Миколайовича, яке було призначено на 21 вересня 2018 року, знято з розгляду", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що справу знято з розгляду в зв'язку з тим, що захист Кернеса подав клопотання до Верховного Суду про направлення цього кримінального провадження до іншого апеляційного суду.

Нагадаємо, 10 серпня Київський районний суд Полтави закрив справу проти Кернеса в зв'язку з відмовою прокуратури брати участь у дебатах. Суддя Андрій Антонов зазначив, що прокурори не з'явилися на жодне з семи призначених засідань для проведення дебатів.

Генпрокуратура оскаржила це рішення і порушила справу проти судді Антонова. Антонов подав у відставку і пояснив звільнення тиском на нього.

Кернеса і двох його охоронців звинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу. Вони, за версією слідства, викрали і побили двох євромайданівців. При цьому Кернес особисто бив активістів, як заявляв міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram