ГоловнаПолітика

В окупованому Армянську заговорили про введення режиму надзвичайної ситуації

Концентрація шкідливих речовин у місті перевищила норму в п'ять разів.

В окупованому Армянську заговорили про введення режиму надзвичайної ситуації
Фото: obzor.io

В Армянську на півночі окупованого РФ Криму введуть режим надзвичайної ситуації після викидів шкідливих речовин на заводі "Кримський титан", повідомляють Крим.Реалії.

Про це 14 вересня повідомив заступник начальника головного управління - начальник управління цивільного захисту головного управління МНС Росії в Криму Олексій Фрідман.

"Штабом зараз буде прийматися рішення і рекомендуватися адміністрації міського округу Армянськ ввести режим НС, бо у нас є перевищення гранично допустимої концентрації більш як у п'ять разів. Це є критерієм введення режиму", - сказав Фрідман, додавши, що режим введуть вже 14 вересня.

Нагадаємо, в Армянську 23-24 серпня відбувся викид в атмосферу речовини невідомого походження. Спочатку представники окупаційної влади не визнавали проблеми, проте 4 вересня "кримська влада" вперше заявила, що гранично допустима концентрація сірчистого ангідриду в Армянську і прилеглих селищах перевищила норму.

Дітей евакуювали, місцевих жителів закликали якомога менше часу проводити на відкритому повітрі. В результаті викиду хімікатів у анексованому Криму на материкову частину України виїхали 59 осіб.

Також повідомлялося, що через викиди хімікатів постраждав 61 український прикордонник. Повідомляється, що п'ятеро з низ госпіталізували, зараз вони перебувають в Одеському клінічному госпіталі ДПСУ.

Раніше правоохоронці назвали три версії викидів в окупованому Криму.

У МінВОТ заявили, що Росія не надає інформацію про ситуацію на "Кримському титані".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram