ГоловнаПолітика

Російські тюремники заперечують побиття Балуха в СІЗО Сімферополя

Балух інформацію про побиття нібито також заперечує.

Російські тюремники заперечують побиття Балуха в СІЗО Сімферополя
Фото: Крым.Реалии

Інформація про побиття українського в'язня Володимира Балуха в сімферопольському слідчому ізоляторі не відповідає дійсності.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на управління Федеральної служби виконання покарань (УФСВП) Росії по Республіці Крим і Севастополю.

"У ряді ЗМІ поширюється інформація про те, що в СІЗО-1 нібито зазнає побиття В. Балух. Ця інформація не відповідає дійсності", - повідомили в УФСВП.

У відомстві зазначили, що в ході регулярних медичних оглядів тілесних ушкоджень у Балуха не виявлено, скарг на стан здоров'я від нього не надходило.

"У ході бесіди зі співробітниками СІЗО-1 В. Балух інформацію про побиття також заперечує", - додали в УФСВП.

Раніше заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив, що українського активіста Володимира Балуха побили в СІЗО. За його словами, Балуха «вивели з камери, сильно побили і погрожують позбутися».

Омбудсмен Людмила Денісова вимагає негайної зустрічі з політв'язнем, незаконно затриманим в окупованому Криму українцем.

Ув'язнений у Криму український активіст Володимир Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року.

1 вересня, на 167-й день голодування, стан Балуха сильно погіршився.

5 липня підконтрольний Росії Роздольненський районний суд засудив його до 5 років колонії загального режиму і штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 4 тисяч гривень) за сукупністю двох кримінальних справ.

Українського активіста Володимира Балуха ФСБ Росії затримала 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку в Криму 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники переконані, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який він вивісив на своєму будинку. У березні 2018 року Балух оголосив голодування.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram