ГоловнаПолітика

Тимошенко виключає мир ціною капітуляції

"Нам потрібно, щоб країна агресор - Російська Федерація - залишила нас у спокої".

Тимошенко виключає мир ціною капітуляції
Фото: yes-ukraine.org

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила, що вона не сприймає мир на Донбасі ціною капітуляції.

"Нам потрібен справжній мир. Це означає, що нам потрібне повне відновлення цілісності нашої території, нам потрібна повна демілітаризація окупованих територій, нам потрібно, щоб країна агресор - Російська Федерація - залишила нас у спокої, і щоб два мільйони біженців, як їх зараз називають - внутрішньо переміщені особи, повернулися назад додому. Ми хочемо бачити цей мир і справжнє відновлення нашої територіальної цілісності", - заявила Тимошенко під час виступу на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

Лідер "Батьківщини" закликала світ не пропонувати шляхи, що передбачають лише формальне відновлення свого суверенітету, в реальності залишаючи окуповані зараз території непідконтрольними Києву.

На думку Тимошенко, сьогодні державі потрібна нова стратегія миру, яка б враховувала Будапештський меморандум.

"Я проти того, щоб його відкинули в сторону і зробили вигляд, що його не існує. Якщо сильні країни світу дають гарантії будь-якій країні, включаючи Україну, якщо ми відмовляємося від ядерної зброї, то ми повинні бути впевнені, що це - не папірці, а реальні вагомі відповідальні гарантії", - заявила Тимошенко.

Війна, на думку лідера "Батьківщини", не тільки згуртувала українську націю, але й істотно змінила геополітичні настрої громадян, які прагнуть до незалежності, відновлення територіальної цілісності, справжнього миру і майбутнього у західній цивілізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram