ГоловнаПолітика

НАБУ склало підозру першому заступнику голови СБУ Демчині

Заступника Грицака можуть звинуватити в незаконному збагаченні.

НАБУ склало підозру першому заступнику голови СБУ Демчині
Павел Демчина
Фото: fakty.ictv.ua

Національне антикорупційне бюро склало підозру першому заступнику голови Служби безпеки України Павлу Демчині.

Про це йдеться в листі Демчини на ім'я генпрокурора Юрія Луценка та його заступника Назара Холодницького.

"7 вересня 2018 року старший детектив НАБУ Яндюк С.В. склав стосовно мене повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368-2 КК України (незаконне збагачення). Цього ж дня зазначений документ було передано на узгодження в САП ДП України", - заявив Демчина.

Підозра НАБУ ґрунтується на тому, що в Демчини та його цивільної дружини є спільне майно, хоча перший заступник голови СБУ стверджує, що розійшовся з цією жінкою ще в 2012 році.

Демчина вважає, що справа НАБУ - це помста за зірвану операцію з компрометації одного зі співробітників Національного банку.

У зв'язку з цим він просить Луценка порушити справу проти детектива НАБУ Яндюка за ст. 366 (службове підроблення), ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу), ч. 2 ст. 372 (притягнення невинуватого до кримінальної відповідальності) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, 8 березня 2017 року hromadske.tv оприлюднило сюжет про незаконне збагачення Демчини. Після цього заступник голови СБУ подав заяву в НАБУ з проханням перевірити інформацію про його добробут. У документі Демчина заявив, що проти нього ведуть кампанію з дискредитації, і попросив допитати також Сергія Лещенка, Михайла Саакашвілі та Геннадія Корбана.

10 березня 2017 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактом незаконного збагачення першого заступника голови СБУ Павла Демчини згідно зі ст. 368-2 Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram