ГоловнаПолітика

Російські силовики відпустили кримськотатарських активістів, яких затримали за зйомку обшуку

Сьогодні вранці в Бахчисараї пройшов обшук у будинку правозахисника Османа Белялова.

Російські силовики відпустили кримськотатарських активістів, яких затримали за зйомку обшуку
Фото: Тимур Ибрагимов

В окупованому Криму звільнили двох активістів, яких затримали за відеофіксацію дій силовиків під час обшуку у правозахисника Османа Белялова. Про це йдеться в повідомленні правозахисної організації "Кримська солідарність" у Фейсбуці.

Сьогодні вранці в Бахчисараї силовики проводили обшуки в активіста "Кримської солідарності" Османа Белялова. На момент обшуку його не було вдома. На місці затримали активістів Селіма Тейфукова і Ельдара Умерова, які фіксували на свої мобільні телефони дії силовиків.

"Спочатку до хлопців підійшли співробітники поліції і попросили документи, і відразу ж люди в масках затримали активістів, обмеживши їм свободу пересування. Зараз вони перебувають у силовиків", - сказано в повідомленні.

Також повідомляють, що в будинку Белялова на цей момент перебуває велика кількість людей у масках.

Українське МЗС уже засудило дії окупантів. Спікер відомства Мар'яна Беца написала в Твіттері: те, що відбувається, є "грубим порушенням міжнародного права".

"Засуджуємо чергові незаконні обшуки в АРК. Окупант намагається зломити волю кримськотатарських активістів. Грубе порушення міжнародного права", - зазначила речник МЗС України Мар'яна Беца.

Нагадаємо, минулого тижня окупаційний суд Криму заарештував кримського активіста Марлена Мустафаєва на 12 діб за публікацію в соціальній мережі Фейсбук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram