ГоловнаПолітика

Порошенко: Масштаби російського втручання у виборчий процес в Україні величезні

На його думку, прозахідні реформи в країні в небезпеці.

Порошенко: Масштаби російського втручання у виборчий процес в Україні величезні
Фото: пресс-служба президента

Президент України Петро Порошенко вважає, що процес прозахідних реформ в Україні під загрозою через «російське втручання» в майбутні президентські і парламентські вибори. Про це Голова держави сказав в інтерв'ю Financial Times, яке опубліковане в День Незалежності, 24 серпня.

Лідер України заявив, що тривалий конфлікт на Донбасі, «з Росією і сепаратистами, яких Москва підтримує», став великою перевіркою народної єдності країни. Порошенко запевнив, що, незважаючи на всі старання Росії, Україна стає сильнішою і проєвропейською.

Після закінчення п'ятого року президентства до своїх заслуг український лідер зараховує те, що він «поставив Україну на шлях європейської і трансатлантичної інтеграції, дав відсіч тиску з боку Росії» і почав проводити реформи в освіті, охороні здоров'я, пенсійному законодавстві та багатьох інших сферах, йдеться в матеріалі.

Однак, на думку Порошенка, всі ці реформи в небезпеці.

«Процес реформ, не є незворотним, ось тому вони в небезпеці. Чому? Через Росію. Росія пішла на багато, в умовах гібридної війни, щоб повернути Україну в свою сферу впливу», - стверджує 52-річний президент, який, як очікується, буде переобиратися в березні 2019 року, зазначено в статті.

Як пише газета, Порошенко хоче показати співвітчизникам, що він найбільш надійний гарант української незалежності і стабільності.

Президент упевнений, що масштаби «російського втручання» у виборчий процес в Україні вже величезні - кібервійна, використання соцмереж та телебачення, підтримка певних політичних сил.

Як нагадує видання, якщо в минулому голосуванні чинний президент здобув перемогу, набравши майже 55% голосів, то тепер серед близько 10 потенційних кандидатів передвиборної гонки явних фаворитів поки що не спостерігається.

«За допомогою різних технік популістські, безвідповідальні сили можуть отримати перемогу або принаймні частину голосів. Але я пишаюся тим, що в усі часи вибір українського народу був відповідальним. Я абсолютно впевнений, що на цей раз все буде так само, і Путін не зможе маніпулювати голосами українських виборців», - цитує Financial Times Петра Порошенка.

«Ми єдині і сильні як ніколи раніше. І знаєте чому? Через Путіна ... Я пишаюся своєю країною, тому що, незважаючи на всі старання Путіна, у нас як і раніше більш як 70 відсотків населення підтримують інтеграцію з Євросоюзом і понад 54 відсотки - трансатлантичну інтеграцію», - підсумував український лідер.

Нагадаємо, вчора Порошенко присвоїв звання генерала двом десяткам осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram