ГоловнаПолітика

Апеляційний суд залишив Савченко під вартою

Деякі клопотання захисту були задоволені, але запобіжний захід не змінили.

Апеляційний суд залишив Савченко під вартою
Фото: Сергей Нужненко

Апеляційний суд Києва залишив народного депутата України Надію Савченко під арештом до 7 вересня 2018 року. Про це повідомив головуючий суддя Олег Присяжнюк, передає УНН.

"Апеляційні скарги ... задовольнити частково. Постанову судді Шевченківського районного суду Києва ... скасувати. Ухвалити нове рішення, яким клопотання старшого слідчого ГСУ СБУ, узгоджене з прокурором військової прокуратури ... про продовження терміну дії запобіжного заходу Савченко, задовольнити. Продовжити Савченко термін утримання під вартою тривалістю 57 днів, а саме до 7 вересня 2018 року", - оголосив рішення суддя Присяжнюк.

При цьому суд залишив без задоволення клопотання про взяття Савченко на поруки.

Читайте: Луценко: суд над Савченко і Рубаном почнеться до кінця року

Нагадаємо, 13 липня Шевченківський районний суд Києва продовжив термін утримання під вартою без можливості внесення застави на два місяці - до 10 вересня включно. Адвокати Савченко використовували низку способів затягнути засідання - не приходили в призначений час і просили перенести суд, заявляли відводи суддям і прокурорам, чим домоглися декількох процесуальних порушень.

Апеляційний суд почав розглядати клопотання ще вчора, 8 серпня, при цьому виступи трьох адвокатів Савченко зайняли більш ніж три години. У зв'язку із закінченням робочого дня суд переніс засідання на сьогодні.

Верховна Рада позбавила Савченко депутатської недоторканності і надала дозвіл на її затримання і арешт у березні цього року. Савченко затримали за звинуваченням у підготовці терористичного акту, незаконне поводження зі зброєю, підготовку до силового захоплення влади і підготовку замаху на життя провідних українських політиків. Генпрокурор Луценко раніше заявив, що є неспростовні докази того, що Савченко особисто планувала вчинити терористичний акт у парламенті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram