ГоловнаПолітика

НАЗК направило до суду ще три протоколи на співробітників МВС, які невчасно подали декларації

До відповідальності притягнуть і тих, хто не подав декларацію, і тих, хто не повідомив про порушення термінів звітності.

НАЗК направило до суду ще три протоколи на співробітників МВС, які невчасно подали декларації
Фото: liga.net

Національне агентство із запобігання корупції вимагає від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова провести службове розслідування порушень під час подавання електронних декларацій співробітниками Міністерства внутрішніх справ.

Відповідне розпорядження опубліковано на сайті агентства.

Протягом перевірки було встановлено, що відповідальні посадові особи МВС не повідомили НАЗК про 30 випадків неподання або несвоєчасного подання декларацій співробітниками міністерства. Крім того, міністерство не забезпечило умов, аби співробітники могли повідомляти про виявлені правопорушення через сайт МВС.

НАЗК вимагає усунути порушення і провести службове розслідування з подальшим покаранням винних.

За результатами планових перевірок до суду направлено 3 протоколи про адміністративні правопорушення стосовно посадових осіб.

Наприкінці липня НАЗК направило до суду 7 протоколів про корупційні правопорушення в МВС: троє посадових осіб МВС несвоєчасно повідомили про отримання великих доходів.

Нагадаємо, на початку червня Національне агентство із запобігання корупції вимагало від директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника провести службове розслідування конфлікту інтересів у детективів НАБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram