ГоловнаПолітика

НАЗК направило до суду 7 протоколів стосовно посадових осіб МВС

Співробітникам міністерства загрожує адміністративна відповідальність.

НАЗК направило до суду 7 протоколів стосовно посадових осіб МВС
Фото: liga.net

Нацагентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило в суд ще сім протоколів про адміністративні правопорушення за неподання або несвоєчасне подання електронних декларацій представниками Міністерства внутрішніх справ.

У прес-службі НАЗК повідомляють, що троє посадових осіб МВС несвоєчасно подали повідомлення про суттєві зміни в майновому стані внаслідок отримання доходу на суму, що перевищує 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Також було складено два протоколи стосовно посадових осіб МВС, які несвоєчасно подали без поважних причин щорічні декларації за 2017 рік, а також два протоколи стосовно колишніх службовців міністерства, які несвоєчасно подали декларації перед звільненням.

"Такі порушення тягнуть за собою відповідальність, передбачену частиною ст. 1 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення", - йдеться в повідомленні.

У той же час в НАЗК відзначають, що складання протоколу і направлення його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а лише підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення в судовому порядку.

Національне агентство з питань запобігання корупції, яке фактично створено в 2016 році, серед іншого, здійснює перевірку декларацій, проводить моніторинг способу життя чиновників, посадових осіб, держслужбовців, суддів, прокурорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram