ГоловнаПолітика

Комітет Сенату США затвердив резолюцію проти окупації Криму

Напередодні Держдепартамент США оприлюднив офіційну Декларацію щодо Криму.

Комітет Сенату США затвердив резолюцію проти окупації Криму
Фото: en.wikipedia

Профільний комітет верхньої палати Конгресу США, який займається питаннями зовнішньої політики, затвердив проект резолюції для голосування в Сенаті із засудженням незаконних спроб Росії окупувати український Крим.

Про це повідомляє посольство України в США.

У документі, зокрема, підтверджується позиція Сенату про те, що "Крим є частиною суверенної території України". Крім того, наголошується, що політика США повинна полягати у протидії спробам змінити статус, демографічну карту або політичну природу Криму.

Водночас резолюція засуджує порушення прав людини в Криму і наголошує на правову відповідальності РФ за такі злочини протягом часу, коли триває незаконна російська окупація півострова.

Американські законодавці закликали уряд США продовжувати застосування повноважень в частині санкцій проти Росії згідно з "Законом про протидію супротивникам Америки через санкції" від 2017 року.

Сенатори також привітали зусилля щодо заохочення ЄС до впровадження додаткових санкцій, пов'язаних з Кримом. Нагадаємо, 25 липня Держдепартамент США оприлюднив офіційну Декларацію щодо Криму.

У документі, підписаному держсекретарем США Майком Помпео, йдеться, що РФ шляхом вторгнення в Україну в 2014 році і спробою анексії Криму намагалася підірвати фундаментальний міжнародний принцип, який розділяється демократичною спільнотою, що жодна країна не може змінити межі іншої держави силою, що закріплено в Статуті ООН.

США закликають Росію поважати принципи, про відданість яким вона довго заявляла, і припинити окупацію Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram