ГоловнаПолітика

Адвокат Сенцова передав тюремникам клопотання Людмили Сенцової про помилування сина

У приймальні президента Росії на прохання не відреагували, але "обіцяли розглянути".

Адвокат Сенцова передав тюремникам клопотання Людмили Сенцової про помилування сина
Фото: Sergei Kаrpov Mediazone

Адвокат українського політв'язня в Росії Олега Сенцова Дмитро Дінзе передав клопотання матері кримчанина про його помилування в комісію з питань помилування на території Ямало-Ненецького автономного округу. Про це повідомила сестра Сенцова Наталія Каплан, передає "Громадське".

За словами Каплан, спочатку клопотання про помилування Сенцова скерували в приймальню адміністрації президента Росії, але там нічого не відповіли, хоча обіцяли розглянути його.

У той самий час Каплан сумнівається в імовірності звільнення політв'язня.

"Я не можу сказати, що це прискорить процес звільнення, тому що на попереднє клопотання вони взагалі ніяк не відреагували", - зазначила вона.

Нагадаємо, уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова звернулася до уповноваженого України з прав людини Тетяни Москалькової і голови Ради розвитку громадянського суспільства і прав людини при президенті Росії Михайла Федотова, щоб обговорити будь-які умови обміну українського режисера, політв'язня Олега Сенцова.

Раніше на підтримку Сенцова виступило українське МЗС. Спікер відомства Мар'яна Беца закликала міжнародну спільноту посилити тиск на Росію з метою звільнення українського політв'язня. Нагадаємо, Наталія Каплан повідомила про останній лист, переданий їй від режисера. Сенцов пише, що "кінець уже близько, і мова не про звільнення".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram