ГоловнаПолітика

Порошенко: Україна порушує питання звільнення заручників на всіх переговорах

"Звільнення заручників є складовою частиною Мінських угод".

Порошенко: Україна порушує питання звільнення заручників на всіх переговорах
Фото: пресс-служба президента

Україна порушує питання звільнення українських заручників, яких незаконно утримують на окупованих територіях і в Росії, на всіх міжнародних переговорах.

Про це заявив Петро Порошенко на брифінгу з президентом Естонії Керсті Кальюлайд, повідомляють на сайті президента.

"Хочу підкреслити офіційно - немає ніяких міжнародних переговорів, ані з нашими європейськими партнерами, ні з нашими американськими партнерами, де б ми не порушували питання про необхідність якнайшвидшого звільнення українських заручників, яких незаконно утримують як на окупованій території, так і політичних в'язнів, яких Росія тримає в тюрмах окупованого Криму і на території РФ", - сказав Порошенко.

Він також зазначив, що це питання обговорювалося під час зустрічі з президентом Естонської Республіки.

"Звільнення заручників є складовою частиною Мінських угод, де Росія взяла на себе прямі зобов'язання зі звільнення заручників. Ідеться про Сущенка, Сенцова, Кольченка та багатьох інших, про кримських татар, українських військовослужбовців. Нікого ми не забуваємо", - наголосив президент.

Порошенко нагадав, що під час телефонної розмови з Анґелою Меркель також були скоординовані дії, і канцлер Німеччини поінформувала його про те, що на переговорах з Путіним у Сочі це питання було одним з важливих на порядку денному.

"Ми робимо все, що від нас залежить, щоб забезпечити, з дозволу сказати, тиск на російського президента, щоб він нарешті віддав доручення і процес, який ми розпочали наприкінці минулого року, коли нам вдалося звільнити 74 заручників, ми обов'язково скоріше продовжили. І українські герої швидше повернулися додому", - зазначив президент.

Нагадаємо, на переговорах у Мінську представник РФ Борис Гризлов запропонував провести обмін полоненими за формулою "157 на 20".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram