ГоловнаПолітика

НАБУ закінчило розслідувати справу судді, яка передала газ "Укргазвидобування" компанії Онищенка

Тетяна Денисюк - донька колишнього голови харківської податкової Станіслава Денисюка.

НАБУ закінчило розслідувати справу судді, яка передала газ "Укргазвидобування" компанії Онищенка
Татьяна Денисюк
Фото: KHARKIV Today

Національне антикорупційне бюро повідомило судді Господарського суду Харківської області про завершення досудового розслідування стосовно неї, повідомляють на сайті НАБУ.

17 травня 2018 року судді та її захисникам відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення. Після цього буде складено обвинувальний акт для подальшого направлення до суду.

Слідство вважає, що суддя прийняла незаконне рішення в господарській справі - зобов'язала ПАТ "Укргазвидобування" (100% власність держави) передати на користь приватного товариства природний газ, раніше арештований ухвалою слідчого судді в кримінальному провадженні НАБУ (так звана "газова справа") .

Детективи встановили низку інших порушень судді під час розгляду цієї справи. Так, рішення про передачу арештованого природного газу приватному товариству суддя прийняла на підставі розгляду зустрічної позовної заяви від приватного товариства. На думку слідства, розгляд зустрічного позову відбувся в умовах, коли компанія не сплатила судовий збір, у результаті чого державний бюджет недоотримав понад 200 тис. грн.

За даними слідства, в рамках цієї господарської справи суддя задовольнила клопотання представника приватного товариства - зменшила розмір пені, яка підлягає стягненню з ТОВ за основним позовом, відстрочила на один рік виконання рішення про стягнення понад 3 млн грн боргу на користь "Укргазвидобування".

Надалі рішення судді Господарського суду Харківської області було скасовано постановою Харківського апеляційного господарського суду.

Судді повідомили про підозру 21 березня 2018 р. з ч.2 ст.364 та ч.1 ст.375 Кримінального кодексу України.

За даними з відкритих джерел, йдеться про суддю Тетяну Денисюк. Вона є дочкою колишнього голови харківської податкової Станіслава Денисюка, який зараз перебуває під вартою у справі про податкові майданчики екс-міністра податків і зборів Олександра Клименка.

У грудні 2016 року Денисюк передала "Карпатнадраінвест" газ, видобутий компанією "Укргазвидобування" нардепа-втікача Олександра Онищенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram