ГоловнаПолітика

Мартиненко заявив, що винуваті у "фальсифікації справи" проти нього понесуть кримінальну відповідальність

Екс-нардеп вважає, що НАБУ і САП навмисно зволікали з передачею справи в суд.

Мартиненко заявив, що винуваті у "фальсифікації справи" проти нього понесуть кримінальну відповідальність
Фото: Сергей Нужненко

Микола Мартиненко, коментуючи передачу в суд об'єднаної справи щодо "Енергоатому" і Східного ГЗК, заявив, що Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) лише під тиском передали до суду справу, де фігурує екс-депутат, але вона там розвалиться через відсутність і доказової бази, і самого складу злочину. Про це повідомляє прес-служба Мартиненка.

"НАБУ і САП майже 2,5 року піарилися на моєму імені. Ця справа спочатку була політичною і почалася в 2015 р. після того, як я добровільно склав депутатський мандат. Вона була складовою боротьби проти тодішнього уряду, також НАБУ сподівалося пропіаритися на скандальній темі. А потім до цього додався фактор особистої помсти з боку керівництва НАБУ і заангажованих прокурорів САП", - сказав Мартиненко.

За його словами, "НАБУ і САП з порушенням закону тягнули час і не хотіли передавати в суд справу, де фігурує моє ім'я".

"Вони були неприємно здивовані, коли побачили матеріали мого захисту - дані незалежної експертизи та інші документи (в т. ч. з-за кордону), які спростовують розрекламовані звинувачення проти мене. Тому почали тягнути час і гарячково намагалися щось зробити на свою користь. НАБУ почало тиснути на незалежного аудитора та проводити в нього виїмку документів, до справи "заднім числом" намагалися долучити якісь папірці...", - зазначив екс-депутат.

Він також зазначив, що "вчора НАБУ в розпачі навіть заблокувало мене разом з адвокатами у своєму приміщенні". "Нас незаконно утримували силою. НАБУ вимагало від мене підписати нашвидкуруч намальовані папірці, які не передбачені Кримінально-процесуальним кодексом", - сказав він. "Я очікую суду, де звинувачення будуть мною спростовані. А всі причетні до фальсифікацій рано чи пізно будуть відповідати за законом і нести кримінальну відповідальність. Справа проти головного детектива НАБУ Калужинського - лише перший дзвіночок для пана Ситника і всіх інших, причетних до дискредитації мого імені", - заявив Мартиненко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram