ГоловнаПолітика

Кабмін може ініціювати відставку Данилюка

Міністр фінансів посварився з прем'єром на засіданні.

Кабмін може ініціювати відставку Данилюка
Фото: kmu.gov.ua

На засіданні Кабінету Міністрів відбулася чергова перепалка між міністром фінансів Олександром Данилюком і прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Зокрема, під час засідання Данилюк у досить ультимативній формі зажадав призначити собі п'ятого заступника, подання на якого зроблено давно. Гройсман у такій самій жорсткій манері відповів, що не робитиме цього. На що Данилюк сказав, що нехай у такому разі на нього самого готують подання на відставку. Про це LB.ua повідомили присутні на засіданні міністри.

За словами джерел, зі слів Гройсмана можна було зрозуміти, що саме так він і зробить - поставить перед парламентом питання про звільнення Данилюка.

"Якщо хочуть, нехай звільняють. Сам я у відставку не піду - не така я людина", - заявив Данилюк в ексклюзивному коментарі LB.ua, де-факто підтвердивши сутичку з прем'єр-міністром.

"І все ж я наполягаю на тому, щоб Мінфін був повністю укомплектований і працював відповідно до законодавства", - резюмував міністр.

Нагадаємо, Олександра Данилюка призначили в Кабмін Володимира Гройсмана у квітні 2016 року за квотою БПП. Улітку минулого року генеральний прокурор Юрій Луценко звернувся до Кабміну з проханням звільнити Данилюка у зв'язку з тим, що Державна фіскальна служба провела перевірку і підтвердила несплату міністром фінансів 700 тис. гривень податків. У відповідь на це Данилюк зажадав відправити у відставку Луценка нібито за саботаж розслідування щодо ПриватБанку.

На початку травня Печерський районний суд Києва надав Генеральній прокуратурі доступ до інформації про доходи міністра фінансів Олександра Данилюка, отримані в компаніях CEE Investment & Advisory LLP і Rurik Real Estate Investment Limited.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram