ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін заборонив імпорт шиферу з Росії

Українські виробники здатні самі задовольнити попит ринку.

Кабмін заборонив імпорт шиферу з Росії

Уряд заборонив ввезення в Україну азбестоцементних гофрованих листів (шиферу) з Росії.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабміну в середу.

Згідно з пояснювальною запискою до проекту постанови, зараз загальні показники обсягу внутрішнього виробництва шиферу в Україні поступово зростають, вітчизняні виробники працюють з позитивною рентабельністю і прибутковістю, виробничі потужності українських підприємств здатні повністю задовольнити потреби внутрішнього ринку України.

"З огляду на те, що потужності російських підприємств з виробництва шиферу в 5,6 разу перевищують обсяги внутрішніх потреб України, існує ризик збільшення імпорту шиферу з Росії в Україну", - обґрунтували заборону в Кабміні.

Також перелік заборонених до ввезення з Росії товарів було доповнено позицією, що класифікується за митним кодом 3102 40 10 00 (суміш нітрату амонію з карбонатом кальцію або іншими неорганічними речовинами, що не є добривами, з місткістю азоту не більш ніж 28%), при цьому з переліку була виключена товарна позиція, яка класифікується за митним кодом 3102 40 (суміш нітрату амонію з карбонатом кальцію або іншими неорганічними речовинами, що не є добривами).

Нагадаємо, в січні 2016 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів про заборону ввезення в Україну низки російських товарів. 20 грудня 2017 року дію постанови було продовжено до 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram