ГоловнаЕкономікаФінанси

Російський Сбербанк учетверте спробує продати українську "дочку"

Напередодні материнська структура вирішила докапіталізувати український Сбербанк.

Російський Сбербанк учетверте спробує продати українську "дочку"
Фото: Сергей Нужненко

Сбербанк РФ вирішив учетверте спробувати продати український бізнес, повідомив голова банку Герман Греф в інтерв'ю телеканалу "Росія 24".

"Україна - це окрема історія, ми вже зробили три спроби продати банк. Зараз будемо робити ще й четверту спробу. Будемо сподіватися, що цього разу вона буде успішною", - наводить слова Грефа "Интерфакс".

Агентство відзначає, що 11 травня Сбербанк Росії як єдиний акціонер ПАТ "Сбербанк" (Київ) прийняв рішення збільшити статутний капітал дочірнього банку в 1,7 разу - до 20,766 млрд гривень.

Нагадаємо, в березні Національний банк України відмовив "Паритет Банку" (Білорусь) у купівлі ПАТ "Сбербанк".

Восени 2017 року з'явилися чутки, що Сбербанк купить Валерій Хорошковський. Бізнесмен, який є нині резидентом Монако, досяг принципової домовленості з материнською структурою Сбербанку, але був змушений наприкінці січня 2018 року вийти з переговорів після того, як його юристи дали свій висновок про можливі ризики, пов'язані з порушенням санкцій законодавства ЄС у разі прямої або опосередкованої купівлі українського Сбербанку.

Навесні 2017 року Сбербанк України збиралися купувати Саїд Гуцерієв, син російського мільярдера Михайла Гуцерієва (компанії "Русснефть", "Нефтіс", Бінбанк), а також Григорій Гусельников, який є основним акціонером латвійського Norvik Banka. Угоду також не схвалив Нацбанк.

Український Сбербанк належить однойменному російському банку, який належить уряду РФ. ПАТ "Сбербанк" - найбільший з банків з російським капіталом в Україні. Його активи становлять близько 40 млрд гривень.

Російський Сбербанк продає його через введені РНБО санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram