ГоловнаПолітика

Луценко натякнув, що за "терористичним дуетом Рубан-Савченко" стоїть Медведчук

"Зроблю все, щоб прийти сюди і не просто назвати прізвище, а оголосити про порушення кримінальної справи".

Луценко натякнув, що за "терористичним дуетом Рубан-Савченко" стоїть Медведчук
Фото: Макс Левин

Генеральний прокурор Юрій Луценко впевнений, що Надія Савченко і Володимир Рубан, плануючи теракти, координувалися якимось "ляльководом".

"Терористичний дует Рубан-Савченко не є окремим епізодом. Упевнений у тому, що він координується з усіма іншими елементами антиукраїнської діяльності, і Служба безпеки України, і військова прокуратура мають головне завдання - встановити того ляльковода, який заряджає листівками, грошима, мінами, гранатами проти Української держави", - сказав Луценко під час заключного слова у Верховній Раді під час розгляду питання про зняття депутатської недоторканності із Савченко.

"Ми здогадуємося, хто цей ляльковод, бо чуємо тут гасла так званого "Українського вибору", - заявив генпрокурор.

"Зроблю все, щоб прийти сюди і не просто назвати прізвище, а оголосити про порушення кримінальної справи і притягнення до відповідальності головного ворога України, який організовує цей внутрішній вибуховий антиукраїнський фронт", - сказав Луценко.

Нагадаємо, лідер руху "Український вибір" - Віктор Медведчук, кум президента РФ Володимира Путіна і глава Адміністрації президента часів Леоніда Кучми. Росія намагалася обставити звільнення Савченко як заслугу Медведчука. Сама Савченко заявляла, що Медведчука не знає.

Рубан співпрацював з "Українським вибором", але потім відмежувався від цього руху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram