ГоловнаПолітика

Білецький назвав обшуки на АТЕК брудною провокацією

"Я не вірю в те, що могли помилитися адресою, не туди зайти".

Білецький назвав обшуки на АТЕК брудною провокацією
Фото: Макс Требухов

Народний депутат, голова партії "Національний корпус" Андрій Білецький обурений обшуками на заводі АТЕК, де розташована база полку "Азов".

"Це не ситуація з обшуками, це ситуація зі скоєнням кримінального злочину. Пів на сьому ранку увірвалася група невідомих, ідентифікувати як спецпризначенців я їх не можу. Вони схожі на "Беркут", жодні посвідчення, жодні документи надані не було. Жодної людини ідентифікувати не вдалося, номерних жетонів на них не було. Зайшли на рекрутську базу полку "Азов". Побили юнаків, дівчат, які там були. Зламали приміщення, вкрали особисті речі, пробували вивезти особисті документи, ноутбуки. Найогидніше те, що вкрали недержавні нагороди, надані за участь в АТО", - сказав Білецький в кулуарах парламенту.

Він сумнівається, що поліція могла просто помилитися дверима. На його думку, це цілеспрямована спроба "знищити патріотичні сили, які їм загрожують".

"Я думаю, що це брудна політична провокація, з боку МВС у тому числі. Але, думаю, тут є абсолютний консенсус влади, щоб боротися з патріотичними силами. Вони вирішили, що після брудної справи Савченко зараз зручний момент, щоб звинувачувати патріотів. Вони хочуть знищити ті сили, які їм не віртуально в мережі, а реально загрожують", - сказав він, відповідаючи на питання кореспондента LB.ua.

"Я не вірю в те, що могли помилитися адресою, не туди зайти. Півтори години ці люди ламали двері, розмовляли з людьми, яких ставили "на розтяжку". У приміщенні знаходиться сотня гербів "Азову", вони не могли не розуміти, що перебувають не в адміністративній будівлі, на яку в тебе виписаний документ, а в іншій будівлі за кілометр від адміністративної будівлі. Це неможливо. Але пояснити вони нічого не можуть. Кажуть: "Ми не туди зайшли", - і далі тягнуть ноутбуки", - заявив Білецький.

Нагадаємо, вранці 23 березня спецназ Нацполіції прийшов на базу партії "Національний корпус" і полку Нацгвардії "Азов" на території покинутого машинобудівного заводу "АТЕК" біля станції метро "Святошин" у Києві. За офіційною версією, Департамент із захисту економіки проводив слідчі дії, зокрема виїмку документів, в адмінбудівлі заводу АТЕК за рішенням суду.

У січні 2016 року між "Азовом" і адміністрацією ЗАТ "АТЕК" був укладений договір оренди всієї території, цехів, складів, підсобних приміщень і допоміжних споруд заводу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram