ГоловнаПолітика

Пенсії перерахують для 150 тис. колишніх працівників МВС, - Данішевська

Кабмін прийняв постанову на виконання рішення ВС.

Пенсії перерахують для 150 тис. колишніх працівників МВС, - Данішевська
Фото: facebook.com/supremecourt.ua

Понад 150 тисячам колишніх співробітників Міністерства внутрішніх справ перерахують пенсії. Про це заявила голова Верховного Суду Валентина Данішевська на з'їзді суддів, який сьогодні почав роботу.

"Мені приємно повідомити, що 15 лютого Верховний Суд прийняв рішення в першій показовій справі (що стосується перерахунку пенсій колишнім працівникам МВС ,- LB.ua). Ця подія важлива з кількох причин. Це дасть можливість вирішити тисячі справ такої ж категорії у провадженнях судів першої та другої інстанції. Крім того, до честі уряду, представники Кабінету Міністрів не скористалися можливістю оскаржити (це рішення ВС, - LB.ua) і після шести днів ухвалили постанову на виконання цього рішення", - зазначила Данішевська.

За її словами, постанова Кабміну стосується перерахунку пенсій 150 тисячам працівників МВС, які пішли у відставку.

Нагадаємо, ще в грудні 2015 року в закон про гарантії соцзахисту колишніх працівників органів внутрішніх справ внесли зміни, згідно з якими пенсії співробітників міліції повинні розраховувати з урахуванням зарплат працівників Національної поліції.

У Пенсійному фонді заявили, що не можуть підвищити пенсії, оскільки в постанові Кабміну про грошове забезпечення поліцейських Нацполіції перерахунок пенсії для колишніх міліціонерів не передбачений.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram