ГоловнаПолітика

У США викрили засновану українцем міжнародну мережу кіберзлочинців

Причетними до злочинного угруповання вважають 36 осіб, 13 з яких вже арештовані.

У США викрили засновану українцем міжнародну мережу кіберзлочинців
Фото: autocentre.ua

Співробітники правоохоронних органів США припинили діяльність створеного громадянином України злочинного угруповання. Своїми протиправними діями кіберзлочинці завдали збитків на 530 мільйонів доларів, передає DW.

У середу, 7 лютого, в міністерстві юстиції США повідомили про викриття мережі кіберзлочинців Infraud. Саме ця група була заснована у 2010 році українцем Святославом Бондаренком.

Повідомляється, що група кіберзлочинців діяла під гаслом "In Fraud We Trust", тобто "Ми віримо в шахрайство". Зловмисники створили розгалужену і добре організовану мережу, яка протизаконним шляхом отримувала особисті дані інтернет-користувачів, зокрема тих, які надавали доступ до банківських та електронних рахунків. Як вважають слідчі, члени угруповання намагалися отримати дані про 4,3 млн кредитних карт і банківських рахунків.

За час існування угруповання злочинці завдали своїми діями збитків на понад 530 мільйонів доларів, відзначили в міністерстві юстиції США. Зараз слідчі вважають причетними до злочинного угруповання 36 осіб. 13 членів кібербанди вже заарештовані. Арешти проводилися в США, Австралії, Великобританії, Франції, Італії, Косові, Сербії та Албанії, наголошується в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram