ГоловнаПолітика

Україна направила запит на продовження місії ОБСЄ

Останній раз мандат місії тривав до 31 березня 2018 року.

Україна направила запит на продовження місії ОБСЄ
Фото: ombudsman.gov.ua

Україна направила міністру закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії, чинному голові Організації з безпеки і співробітництва в Європі Анджеліно Альфано запит про продовження наступного року чинного мандата Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Про це повідомив представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук.

"Прокопчук: визнаючи роль СММ ОБСЄ в сприянні миру і безпеки, міністр закордонних справ України Павло Клімкін направив чинному голові ОБСЄ, міністру закордонних справ Італії Анджеліно Альфано запит уряду України про продовження мандата СММ наступного року", - йдеться повідомленні Української місії в ОБСЄ і ООН у Відні в Twitter.

Як повідомлялося, востаннє мандат місії продовжувався в березні 2017 до 31 березня 2018 року.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (СММ) розпочала свою роботу 21 березня 2014 року на підставі запиту від уряду України в ОБСЄ і консенсусного рішення всіх 57 країн-учасниць ОБСЄ. СММ - це неозброєна цивільна місія, яка працює у всіх регіонах України. Її основні завдання - це неупереджено і об'єктивно спостерігати і звітувати про ситуацію в Україні, а також сприяти діалогу між усіма сторонами конфлікту. Діяльність місії в основному зосереджена на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram