ГоловнаПолітика

З полону "ДНР" звільнили військового

Романа Савкова обміняли на помилувану Порошенком жінку.

Українського військовослужбовця Романа Савкова, якого утримувала "ДНР", звільнено, пише представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко в фейсбуці.

"Щойно СБУ доповіла Президентові П. Порошенкові, що звільнено українського заручника, військовослужбовця Романа Савкова. Президент по телефону вже привітав Романа на волі. Роман ще в шоковому стані і не вірить, що все це правда. Його захопили пораненого, утримували в Макіївській колонії, у нього цукровий діабет і йому не давали ліків, було значне погіршення здоров'я", - зазначила Геращенко.

"Днями Президент помилував одну злодійку, щоб звільнили нашого військового", - додала вона.

Сам Порошенко у фейсбуці повідомив, що Савков - боєць 92-ї бригади ЗСУ.

За інформацією

"Громадського", мова про Надію Козлову - уродженку міста Часів Яр Донецької області. Вона була засуджена за вбивство в листопаді 2014 року двох нацгвардійців, коли підірвала в їхньому автомобілі гранату. Під час вибуху їй пошкодило руку, яку довелося ампутувати, і ноги. На момент скоєння злочину їй було 19 років. Козлова народила дитину у в'язниці.

Надія Козлова
Фото: 24tv.ua
Надія Козлова

Нагадаємо, 27 грудня 2017 року було звільнено 74 незаконно затриманих українців. Стороні ОРДЛО передали 233 особи. Це найбільший обмін утримуваних осіб між сторонами з 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram