ГоловнаПолітика

Порошенко в Давосі обговорив повернення зі Швейцарії активів екс-чиновників

У країні заморожено близько $69 млн Віктора Януковича.

Порошенко в Давосі обговорив повернення зі Швейцарії активів екс-чиновників
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко в рамках візиту в Давос, де проходить Всесвітній економічний форум, зустрівся з президентом Швейцарії Аленом Берсе. Прес-служба президента повідомила, що на переговорах обговорювали питання повернення в Україну активів колишніх-чиновників.

"Співрозмовники підкреслили важливість активізації взаємодії компетентних органів двох держав у питаннях повернення в Україну заморожених активів, які були незаконно виведені колишніми українськими чиновниками", - йдеться в повідомленні.

Порошенко подякував Берсе за допомогу Швейцарії в подоланні гуманітарних наслідків російської агресії на Донбасі. Президенти говорили про розвиток економічної співпраці й ефект від запровадження Швейцарією безвізового режиму для України.

Порошенко також запросив Берсе відвідати Україну з офіційним візитом.

Нагадаємо, Швейцарія з 2014 року заморозила активи низки чиновників часів Віктора Януковича, в тому числі самого колишнього президента. На заморожених до лютого 2019 року рахунках Януковича зберігається 70 млн швейцарських франків (близько 69 млн). У вересні 2017 року Генпрокуратурі України повідомили, що в Швейцарії арештували півтонни золота, що належить людині, близькій до так званої "сім'ї" Януковича. Ціна 500 кг золота - понад 20 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram