ГоловнаПолітика

Суд відпустив головну ревізорку України під особисте зобов'язання

"Взяли доходи з 1998 року в гривнях і порахували, що я могла купити. Так вибачте - а який курс долара у нас був?"

Суд відпустив головну ревізорку України під особисте зобов'язання
Фото: dkrs.gov.ua

Солом'янський районний суд Києва у четвер обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання до 25 березня для голови Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової. Вона підозрюється Національним антикорупційним бюро в незаконному збагаченні на 10 млн гривень і недостовірному декларуванні, звинувачення просило про запобіжний захід у вигляді застави 1,8 млн грн.

У коментарі журналістам після судового засідання Гаврилова сказала, що рішенням задоволена, і знову заявила про свою невинність.

Гавриловій закидають те, що в її декларації не відображено автомобіля і двох паркомісць, власником яких є її колишній чоловік, з яким сімейні відносини фактично не припинені. Однак вона вважає, що не мусила декларувати це майно.

"Так склалося по життю, що ми розлучені. Це дійсно колишній чоловік. У нього є своє майно, і говорити, що майно, яке він набував і має, - це мої статки, - ну вибачте, це як мінімум для чоловічої амбіційності не надто добре. А з іншого боку, це не доведено детективами", - заявила вона.

Також детективи вважають, що Гаврилова в останні роки отримала у власність активи, законність підстав придбання яких не підтверджена доказами і вартість яких значно перевищує її законні доходи. Однак ревізор заявила, що НАБУ просто неправильно порахувало її доходи.

"Ну вибачте, якщо вони взяли мої доходи порахували з 1998 року в гривнях і на сьогодні порахували, що я могла купити. Так вибачте - а який курс долара у нас був у ті роки, коли ми отримували зарплату, яка дозволяла нам десь відкладати? Бухгалтерські розбіжності - це мало сказано", - сказала чиновниця.

Нагадаємо, 23 січня 2018 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили голові Державної аудиторської служби про підозру в незаконному збагаченні в розмірі близько 10 млн грн і декларування недостовірних даних. Попередня правова кваліфікація - ч.3 ст.368-2, ст.366-1 Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram