ГоловнаПолітика

Голова Держаудиту: "Золоті злитки в тому сенсі, в якому вони у мене є, має кожен громадянин"

Вона вважає помстою кримінальну справу НАБУ.

Голова Держаудиту: "Золоті злитки в тому сенсі, в якому вони у мене є, має кожен громадянин"
Фото: dkrs.gov.ua

Голова Державної аудиторської служби України Лідія Гаврилова вважає звинувачення в незаконному збагаченні, які висунуло їй НАБУ, помстою. Вона запевняє, що нажила свої статки законним шляхом.

"На жаль, наша співпраця з новоствореним правоохоронним органом - НАБУ - має сумний досвід, коли керівництво НАБУ намагається компенсувати недостатність доказової бази в порушених ним справах з метою трактування результатів перевірок на користь НАБУ тиском на співробітників ДАСУ. Крім того, складання моїми підлеглими акта перевірки, в якому йдеться про зловживання одного з керівників НАБУ, стало підставою для особистої помсти мені", - написала Гаврилова у фейсбуці.

В ефірі телеканалу 112 у середу вона заявила, що її електронна декларація про майно і доходи достовірна, вона володіє квартирою "середнього рівня" в Києві, і її не можна вважати ознакою незаконного збагачення, враховуючи її багаторічний стаж роботи.

Чиновниця сказала, що вона дійсно проживає разом із колишнім чоловіком (він володіє автомобілем і двома паркомісцями, які не зазначені в декларації Гаврилової), але це її "особисті моменти", які вона не хоче виносити на публіку.

Відповідаючи на питання, звідки в неї знайдені під час обшуку НАБУ золоті злитки і грошові кошти у валюті, чиновниця сказала: "Золоті злитки, я думаю, в тому сенсі, в якому вони у мене є, має на сьогодні кожен громадянин... Вони є, вони подарункові, дійсно, це були подарунки. Щодо доларів, які вони знайшли... Частина коштів, які там знаходилися, - це кошти, які мною були офіційно задекларовані... А частина коштів у мене була, які належать іншим особам, і це було підтверджено цими іншими особами, коли їх запрошували в НАБУ для дачі пояснень", - розповіла Гаврилова.

Нагадаємо, 23 січня детективи НАБУ повідомили голову Державної аудиторської служби про підозру в незаконному збагаченні в розмірі близько 10 млн грн і декларуванні недостовірних даних. Попередня правова кваліфікація - ч.3 ст.368-2, ст.366-1 Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram