ГоловнаПолітика

Клімкін підтвердив, що голови МЗС "нормандської четвірки" можуть зустрітися в лютому

Найближчими днями будуть зустрічатися Волкер і Сурков.

Клімкін підтвердив, що голови МЗС "нормандської четвірки" можуть зустрітися в лютому
Фото: 24.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін підтвердив, що в рамках Мюнхенської конференції з безпеки (16-18 лютого) може відбутися зустріч міністрів закордонних справ "нормандського формату".

"Будемо говорити про звільнення наших заручників і наших політичних в'язнів. Ось саме цим двом питанням була присвячена моя остання розмова з паном Лавровим. Ми розмовляємо про те, щоб під час Мюнхенської конференції з питань безпеки зібратися в "нормандському форматі" на рівні міністрів. Поки що, на жаль, чіткого бачення, якими будуть результати цієї зустрічі, немає", - сказав він на прес-конференції в понеділок.

Клімкін буде в понеділок обговорювати це питання з головою МЗС Німеччини Зігмаром Габріелем, у вівторок - із головою МЗС Франції Жаном-Івом Ле Дріаном.

Він також розповів, що найближчими днями зустрічатимуться спецпредставник США з питань України Курт Волкер і радник президента Росії Владислав Сурков.

Нагадаємо, що лідери "нормандської четвірки" востаннє збиралися восени 2016 року. Зустріч пройшла без особливого результату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram