ГоловнаПолітика

Черговий суддя у справі Штепи взяв самовідвід

Канцелярія суду повинна знайти йому заміну.

Черговий суддя у справі Штепи взяв самовідвід
Фото: Предоставлено Евгением Плинским

Голова суддівської колегії Жовтневого райсуду Харкова, яка повинна розглянути справу екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, взяв самовідвід.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", Володимир Курило послався на те, що його батько Олександр Курило (суддя Апеляційного суду Харківської області) брав участь у розгляді апеляційної скарги на запобіжний захід Штепі на стадії досудового розслідування.

Тепер матеріали судової справи повинні бути передані до канцелярії Жовтневого райсуду для визначення нового головуючого судді і призначення запасного судді.

Нагадаємо, це буде вже п'ятий початок розгляду справи Штепи. Починали судити її в Червонозаводському райсуді, потім передали в Комінтернівський, потім - у Ленінський. 11 січня дві колегії суддів Ленінського суду взяли самовідвід, і справу передали до Жовтневого суду.

Штепу заарештували 13 липня 2014 року. Їй інкримінують вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram