ГоловнаПолітика

Порошенко пообіцяв підписати закон про реінтеграцію Донбасу, тільки-но він надійде з Ради

"Агресору не подобається, коли його називають агресором", - зазначив президент.

Порошенко пообіцяв підписати закон про реінтеграцію Донбасу, тільки-но він надійде з Ради
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що підпише закон про реінтеграцію Донбасу, тільки-но він надійде до нього з Верховної Ради.

Про це він написав у своєму мікроблозі Twitter.

"Агресору не подобається, коли його називають агресором. На злодієві шапка горить, і він хоче уникнути міжнародної відповідальності за свої злочини. Рефлексія Москви підтверджує, що ми прийняли правильне рішення - закон про реінтеграцію Донбасу, і я підпишу його, тільки-но він надійде з Ради", - написав президент.

Порошенко також зазначив, що цей закон не суперечить Мінським домовленостям.

"Ні дух, ні буква закону про реінтеграцію Донбасу жодною статтею не суперечать Мінським домовленостями. На відміну від Росії, яка тільки шукає будь-який привід, щоб їх не виконувати", - сказав президент.

"Ми повинні подолати зовнішню агресію, побудувати європейську Україну, і передати її в надійні руки наших дітей і онуків. Це - наша місія, і вона абсолютно можлива", - додав він.

Нагадаємо, 6 жовтня минулого року Рада 233 голосами прийняла законопроект №7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" у першому читанні. З нього прибрали згадку про Мінські угоди. Документ визначає контрольовані "ДНР" і "ЛНР" території як тимчасово окуповані Росією.

Військова присутність України на Донбасі визначається як "заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, стримування і відсічі російської збройної агресії в Донецькій і Луганській областях". Вносяться відповідні правки в інші законопроекти, які замінять термін "антитерористична операція".

Керівництво силовиками, задіяними в цих заходах, покладається на Об'єднаний оперативний штаб ЗСУ.

18 січня 2018 року Рада прийняла цей законопроект у другому читанні і в цілому.

Секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що прийняття закону про реінтеграцію Донбасу посилить позиції України в міжнародних судах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram