ГоловнаПолітика

Суд змінив запобіжний захід для екс-прокурора Суса на заставу

Раніше він перебував під домашнім арештом у Хмельницькому.

Суд змінив запобіжний захід для екс-прокурора Суса на заставу
Дмитрий Сус

Солом'янський районний суд Києва 16 січня змінив запобіжний захід для колишнього слідчого з особливо важливих справ Генеральної прокуратури Дмитра Суса. Раніше він перебував під домашнім арештом у Хмельницькому, а суд ухвалив замінити його на заставу.

Зазначено, що суд розглянув клопотання Національного антикорупційного бюро, узгоджене зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, про зміну запобіжного заходу.

Суддя частково задовольнив клопотання і призначив Сусу заставу 1 762 000 гривень, яку потрібно внести щонайпізніше за 5 днів.

У разі внесення застави підозрюваний зобов'язаний прибувати на першу вимогу до детектива, прокурора, суду; не відлучатися з міста Хмельницький і Хмельницької області без дозволу детектива, прокурора або суду; здати на зберігання в Державну міграційну службу свої закордонні паспорти. Також Сус зобов'язаний носити електронний браслет контролю.

Термін зобов'язень, накладених слідчим суддею, в разі внесення застави встановлено до 16 березня включно.

Рішення під оскарження не підпадає.

Нагадаємо, до листопада 2016 року Сус був заступником начальника департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки. У ЗМІ цей підрозділ ГПУ називають "департаментом Кононенка-Грановського" - нібито він підконтрольний цим нардепам від БПП.

Сус був одним з учасників силового конфлікту між НАБУ і ГПУ в серпні 2016 року.

Прокурора звільнили у квітні 2017 року, зараз його підозрюють у зловживанні службовим становищем (ч.3 ст.191, ч.4 ст.191 Кримінального кодексу) і декларуванні недостовірних даних (ст. 366-1 Кримінального кодексу).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram