ГоловнаПолітика

Порошенко: Росія використовує ті самі методи гібридної війни, що й сто років тому

"Але сьогодні ми набагато сильніші, набагато досвідченіші".

Порошенко: Росія використовує ті самі методи гібридної війни, що й сто років тому
Фото: Макс Левин

Президент Петро Порошенко в понеділок узяв участь у відкритті в Музеї історії Києва виставки, присвяченої сторіччю з дня проголошення Української Народної Республіки.

Під час заходу він виступив з короткою промовою, в якій укотре провів паралелі між нинішніми подіями і подіями часів Української революції 1917-1921 років.

"Хотів би всім нагадати, що Росія використовувала тоді проти Української держави такі самі методи гібридної війни, як і зараз. Дивіться. Невизнання присутності своїх військ на території Української Народної Республіки - офіційна заява тодішньої Росії. Створення маріонеткових проросійських "республік", які визнавала тільки Росія. Фінансова та збройна підтримка так званих повстанських рухів. Але сьогодні ми набагато сильніші, більш об'єднані, набагато досвідченіші", - заявив голова держави.

Нагадаємо, 22 січня 1918 року вперше у XX столітті Україна проголосила незалежність. Українська Народна Республіка проіснувала впродовж трьох років. За цей час було затверджено державний кордон, гроші, мову, символіку, створено боєздатну армію.

Свою першу річницю незалежності, 22 січня 1919 року, УНР відзначила прийняттям Акта Злуки з Західноукраїнською Народною Республікою.

Тому цього дня в Україні відзначають дві важливі історичні події: перше проголошення незалежності України і День Соборності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram