ГоловнаСуспільствоПодії

Прокуратура просить посилити покарання для винуватця п'яної ДТП із 6 загиблими в Харкові

Після 10 років ув'язнення чоловік знову сів нетверезим за кермо.

Прокуратура просить посилити покарання для винуватця п'яної ДТП із 6 загиблими в Харкові
Фото: trud-ost.ru

Прокуратура Харківської області оскаржила вирок 46-річному харків'янину Андрію Полтавцю, якого раніше судили за вчинення смертельної ДТП, - чоловіка знову затримали за кермом нетверезим і без водійського посвідчення.

Про це повідомляють на сайті прокуратури.

"Харківська місцева прокуратура №5 звернулася до апеляційного суду області з вимогою призначити більш суворе покарання для 46-річного водія. Чоловік після 10 років ув'язнення за смертельну ДТП знову сів нетверезим за кермо і проігнорував вирок суду в частині заборони керування транспортним засобом", - зазначено в повідомленні.

Як повідомив процесуальний керівник у кримінальному провадженні - прокурор Роман Дозорець, у грудні 2017 року Червонозаводський районний суд Харкова визнав винним водія в ухиленні від покарання (ч. 1 ст. 389 КК України) та засудив його до двох років 9 місяців в'язниці з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки.

Разом з тим суд врахував вимоги ч. 5 ст. 72 КК щодо зарахування терміну попереднього ув'язнення (1 день за 2 дні позбавлення волі). Таким чином, після набуття чинності вироку термін позбавлення волі становитиме 1 рік 9 місяців.

"Однак суд не врахував обставини, що свідчать про зневажливе ставлення до призначеного раніше покарання, спробу засудженого ухилитися від відповідальності за невиконання вироку і недостатність терміну покарання для його виправлення та попередження нових аналогічних злочинів. Тому прокуратура звернулася до апеляційної інстанції", - пояснив Дозорець.

Нагадаємо, влітку минулого року Верховна Рада втричі підвищила штрафи за керування в стані сп'яніння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram