ГоловнаСуспільствоПодії

У Костополі п'яний водій намагався протаранити авто патрульних, збив сміттєвий бак і врізався у стіну будинку

Щоб зупинити зловмисника, патрульним довелося стріляти по колесах.

У Костополі п'яний водій намагався протаранити авто патрульних, збив сміттєвий бак і врізався у стіну будинку
Фото: rv.npu.gov.ua

Увечері 21 січня поліцейські Костополя Рівненської області отримали виклик про те, що нетверезий водій автомобіля Audi грубо порушує правила дорожнього руху.

Про це повідомляють на сайті місцевої поліції.

Помітивши вказаний автомобіль, патрульні поїхали за ним і вказали водію на необхідність зупинитися. Однак водій лише прискорився і почав утікати.

"На вулиці Академіка Грушевського порушник, рухаючись на червоний сигнал світлофора, ледь не збив пішоходів. З огляду на небезпеку життю і здоров'ю, відповідно до ст. 46 Закону України «Про Національну поліцію», поліцейський застосував табельну вогнепальну зброю, переконавшись, що це не загрожує оточуючим, зробивши попереджувальний постріл вгору і в заднє ліве колесо автомобіля. Однак і це не зупинило зухвалого водія", - наголошують у повідомленні.

Фото: rv.npu.gov.ua

Пізніше патрульним усе ж вдалося заблокувати рух, перегородивши дорогу службовим автомобілем. Незважаючи на це, зловмисник намагався протаранити машину поліції, потім виїхав на тротуар, де скоїв зіткнення з бетонним сміттєвим баком і влетів у стіну будинку.

Порушником виявився 30-річний житель Костопільського району. Результат тесту на алкоголь показав 1,77 проміле.

У результаті ДТП автомобілі отримали механічні пошкодження, ніхто з учасників події не постраждав. Відкрито кримінальну справу за фактом спротиву працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років.

Нагадаємо, в неділю, 21 січня, на трасі Київ-Чоп у Закарпатській області перекинулася вантажівка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram