ГоловнаПолітика

Глава Aeroscraft заявив про створення американо-українського інвестфонду для просування спільних оборонних проектів

"Нові виклики вимагають нових підходів".

Глава Aeroscraft заявив про створення американо-українського інвестфонду для просування спільних оборонних проектів
Фото: ukroboronprom.com.ua

Глава американської Worldwide Aeros Corporation (Aeroscraft), провідного розробника і постачальника дирижаблів в інтересах військових замовників США, Ігор Пастернак ініціює створення спільного американсько-українського інвестиційного фонду для просування спільних розробок в оборонному і авіакосмічному секторі, передає Інтерфакс-Україна.

"Нові виклики вимагають нових підходів. Ми створюємо американо-український промисловий інвестиційний фонд. Пріоритетний напрямок діяльності - спільні проекти та розробки в оборонному комплексі та авіакосмічній галузі", - повідомив Пастернак у Facebook.

Глава Aeroscraft уточнив, що в роботі спільної структури візьме участь глава держконцерну "Укроборонпром" Роман Романов.

"Враховуючи велику зацікавленість американського бізнесу та інвесторів, а також чотирирічний, складний, але успішний досвід українських партнерів в реальних бойових умовах, цей проект обіцяє бути амбітним і успішним", - резюмував Пастернак.

Американська Aeroscraft - один з партнерів "Укроборонпрому" у проекті створення нової оптико-електронної системи моніторингу українського держкордону. Плани співпраці за проектом закріплені меморандумом, підписаним партнерами з Держприкордонслужбою України в січні 2016 року в Києві.

Україна розраховує на активізацію ВТС зі США в умовах гібридної війни з урахуванням планованого переходу української оборонної промисловості на стандарти НАТО.

Схвалений у листопаді 2017 року Сенатом США проект закону про "Бюджет США на 2018 рік на потреби національної оборони", передбачає можливість надання Україні $350 млн військової допомоги, включаючи постачання летального оборонного озброєння. За даними української сторони, погоджене на сьогодні Києвом і Вашингтоном надання військової допомоги Україні від уряду США в 2018 році, включає, зокрема, постачання високоточного американського протитанкового озброєння.

З 2014 року обсяг військової допомоги США Україні, за даними американської сторони, оцінюється в понад $600 млн. Надана військова допомога включала, зокрема, позашляховики HMMWV, контрбатарейні радари AN/TPQ-36/49, малі розвідувальні БПЛА RQ-11B Raven, засоби захищеного зв'язку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram