ГоловнаПолітика

Волкер цього тижня відвідає Україну і зустрінеться в Дубаї з Сурковим (оновлено)

В Україні він буде 24-25 січня.

Волкер цього тижня відвідає Україну і зустрінеться в Дубаї з Сурковим (оновлено)
Фото: Газета.ру, Радио Свобода

Спеціальний представник США з питань України Курт Волкер на цьому тижні приїде в Україну, після чого вирушить на переговори з помічником президента Росії Владиславом Сурковим.

Про це сказала представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ольга Айвазовська в ефірі "5 каналу".

"Пан Волкер буде наприкінці цього тижня в Україні - 25-26, якщо не помиляюся. Він обов'язково до зустрічі з паном Сурковим приїжджає в Україну, щоразу", - сказала вона. На її думку, головною темою майбутніх переговорів Волкера і Суркова стане розгортання миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй на Донбасі.

Про майбутню зустріч Волкера і Суркова на прес-конференції в понеділок повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Російське видання "Коммерсант" з посиланням на дипломатичне джерело у Вашингтоні пише, що зустріч Волкера і Суркова може відбутися 26 січня. Американський дипломат перед цим повинен відвідати Україну і, зокрема, з'їздити на лінію розмежування на Донбасі.

Оновлення. У коментарі "Голосу Америки" Волкер повідомив, що 24 січня він поїде на Донбас, 25 січня зустрінеться з українським керівництвом у Києві, а 26 січня в Дубаї проведе переговори з Сурковим.

Нагадаємо, Курт Волкер в інтерв'ю LB.ua наприкінці листопада говорив, що мета США - домогтися повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram